Spicy makreel

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-10-2008 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • makreel

Bereiden

1 tl gedroogde chilivlokken 100 g bruine suiker 1 el sojasaus (bijv. Kikkoman) 5 pimentbolletjes, fijngewreven (kruidenvak) sap van 1/2 citroen 500 g makreelfilets (4-6 filets, afhankelijk van de grootte) Steek ± 30 min. van tevoren de barbecue aan en vet het rooster in. Verhit in een steelpan de chilivlokken, suiker, sojasaus, piment en het citroensap en kook alles in tot je een dikke siroop hebt. Bestrijk de makreelfilets aan beide zijden met de chilisiroop en grill ze op de velzijde op de hete barbecue. Draai de filets na ± 2 min. om en grill de andere kant nog maximaal 1 min. Bestrijk de filets tijdens het grillen nog een keer met de chilisiroop. Een frisse salade van watermeloen past prima bij dit pikante gerecht. Meng hiervoor 500 g in blokjes gesneden watermeloen zonder pitten met een ½ in plakjes gesneden komkommer. Meng dit met een dressing van 1 el fijngesneden koriander,1 el fijngesneden bieslook, 1 fijngesneden sjalotje, 3 el maïsolie, het sap van ½ limoen en een schepje suiker. Roer alles goed door elkaar en breng de sla op smaak met wat zout.

Materialen

barbecue of grillpan

Bronvermelding