Varkensfilet in Zoetzure Saus met Mihoen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-04-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 GR ananasstukjes op siroop ( blik )
  • 400 gr varkensfilet in dunne plakjes
  • 4 el sojasaus
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el honing
  • 2 el chilisaus
  • 1 el maizena
  • 250 gr mihoen
  • 1 lente-bosui in ringetjes

Bereiden

Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 el sojasaus,2 el. zonnebloemolie en basterdsuiker. Verhit 2 el. olie in de wok en roerbak hierin devleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uir de wok. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn.,tomatenketchup,honing en chilisaus. Meng de maizena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

Materialen

Wok

Bronvermelding