Menu
Pilau rijst met wortel en kerrie
Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 05-11-2005 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien geschild en in fijngehakt
- 2 grote wortels, geschild en geraspt
- 4 laurierbladeren
- 2 pitten cardamom
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels komijnzaden
- 220 gram rijst
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en sauteer de ui en de wortel voor 2-3 minuten zodat deze zachter worden.
Roer de laurierbladen erdoor en vervolgens de cardamom, het kerriepoeder en de komijnzaden (eventueel snuifje zout)
Laat nog een minuut verhitten.
Roer de rijst erdoorheen en zorg dat alles goed gemengd is.
Giet er kokend water bij (tot de rijst helemaal bedekt is.
Laat 15-16 minuten koken tot de rijst beetgaar is.
Haal van het vuur af (indien nodig rijst afgieten) en roer de verse peterselie erdoorheen.
Doe de rijst in een serveerschotel of op borden en serveer meteen.
Bronvermelding
Bron onbekend