Loempia Chinees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak fillodeeg diepvries (Easy Bakery)
  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr verse garnalen
  • 300 gr Chinese roerbakgroenten (met zakje kruiden)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr boter
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el olijfolie

Bereiden

CHINESE LOEMPIA: - verwarm de oven voor op 200 gr C; bekleed de bakplaat met bakpapier - laat het fillodeeg ontdooien - snijd de kipfilet in reepjes - verhit de olie in een wok - roerbak de kip in ca. 6 minuten gaar; haal de kip uit de wok en houd ze warm onder aluminiumfolie - pel de knoflook en pers hem boven de wok uit - voeg de Chinese roerbakgroenten toe met de kruiden (als deze niet bij het groentenpakket zitten voeg dan zelf wat oosterse kruiden toe), garnalen en ketjep en roerbak het geheel ca. 5 minuten - schep de kip door het groentemengsel - smelt de boter in een steelpan - leg 3 vellen fillodeeg naast elkaar op de bakplaat, zodat het deeg elkaar overlapt; bestrijk het deeg met de boter; leg hierop weer 3 vellen fillodeeg en bestrijk ze met boter, verwerk zo de helft van het fillodeeg - verdeel het kip-groentemengsel over het deeg en dek het af met de rest van het fillodeeg; bestrijk ook deze vellen met boter; druk de naden van het deeg aan de zijkanten tegen elkaar - bak de Chinese loempia middenin de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin

Materialen

wok, steelpan, knoflookpers, bakpapier, aluminiumfolie

Bronvermelding