Varkenshaas, komkommer en peultjes, roergebakken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas
  • 3 eetl olie
  • 1 theel sinaasappelschil, fijngesneden
  • 3- 4 cm gemberwortel, fijngehakt of....
  • 1 theel gemberpoeder
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 komkommer, smalle repen ( 4 cm)
  • 400 g peultjes of sugarsnaps
  • 1 eetl sojasaus
  • 2 eetl sinaasappelsap
  • 2 eetl oestersaus
  • 150 g tauge
  • 3 lenteuitjes in schuine stukjes
  • 50 g cashewnoten

Bereiden

Snij de varkenshaas in reepjes. Verhit de wok of wijde braadpan. Voeg olie toe en bak de sinaasappelschil, gemberwortel en knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg varkenshaas toe en bak ongeveer 2 a 3 minuten op hoog vuur, rondom bruin. Voeg komkommer en peultjes/sugar snaps toe en bak de groenten 2 - 3 minuten mee. Voeg sojasaus, sinaasappelsap en oestersaus toe en laat dit even goed meekoken. Was de tauge, laat deze goed uitlekken en voeg de tauge met de lenteuitjes toe, roerbak een minuutje. Schep als laatste de ceshewnoten erdoor. Serveer met gekookte witte en wilde rijst. Variatie: Vervang varkenshaas door biefreepjes of kipfilet. Vervang peultjes door dunne sperziebonen of snijboontjes.

Materialen

Wok of wijde braadpan.

Bronvermelding