Chili-aardappeltaart met tomatensalade

Hartige taarten, Buffet, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-11-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • roomkaas

Bereiden

500 g verse-roomkaas naturel (bijv. Monchou) 8 eieren 75 g fijngehakte chilipepers (zonder pitjes) 900 g aardappelblokjes (bijna gaargekookt) 2 fijngehakte uien zout en peper 2 springvormen (Ø: 22 cm, h: 6 cm) Tomatensalade: 800 g tomaten in plakjes 200 g Griekse Feta 100 g fijngesnipperde ui 100 g Griekse olijven 1 dl witte wijnazijn Bereiding: Chili-aardappeltaart: Klop de eieren los met de verse-roomkaas. Breng op smaak met zout og peper. Roer chili, aardappelen en ui door het mengsel. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en smeer ze goed in met wat olie. Verdeel de vulling over de twee springvormen en bak het gerecht in ca. 60 min. in de oven bij 150°C. Tomatensalade: Schik de plakjes tomaat op een schaal. Snijd de feta in blokjes. Bestrooi de tomaten met de feta, de ui en de olijven. Besprenkel de salade met de witte wijnazijn. Serveer de aardappeltaart als zelfstandig gerecht met de tomatensalade of als bijgerecht. Tip: U kunt de aardappeltaart een dag van tevoren maken.

Bronvermelding