De lekkerste chocoladekoekjes ter wereld

Gebak, Hapje, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 15-02-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 180 gr boter of margarine
  • 60 gr suiker
  • 70 gr rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 60 gr maizena
  • 1 zakje backin
  • 200 gr pure chocolade, in stukjes

Bereiden

1. De boter met de kristal-, de riet- en de vanillesuiker en het zout schuimig kloppen en het ei erdoor roeren. 2. Bloem, maizena, en Backin door elkaar mengen, zeven en met de stukjes chocolade door het botermengsel roeren. 3. Het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast laten rusten. 4. Steeds van een volle theelepel deeg een balletje vormen , de balletjes 5 cm. uit elkaar op de bakplaat leggen. 5. Ongeveer 15 minuten in voorverwarmde oven laten bakken op 175ºC.

Materialen

Mixer, zeef, koelkast, oven

Bronvermelding