Oudhollandse wentelteefjes

Brood/sandwiches, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • brood

Bereiden

10 SNEETJES OUD BROOD - 4 EIEREN - 2 DL MELK - 50 G SUIKER BROODKRUIM - BOTER OM IN TE BAKKEN(ongeveer 6 eetlepels) 3 EETLEPELS SUIKER - 1,5 EETLEPEL KANEELPOEDER. Recept Snijd de harde korsten van de boterhammen af en snijd ze daarna schuin doormidden. Klop de eieren en de melk tot een schuimige massa. Schenk dit in een ondiepe schaal en voeg daarna de suiker toe. Maak zelf broodkruim door oude en hard geworden boterhammen stevig tegen elkaar aan te wrijven. Verdeel de broodkruim op een plat bord. Week de boterhammen in het melkmengsel en wentel ze daarna kort door het broodkruim. Smelt de helft van de boter in een grote, hete koekenpan en bak de wentelteefjes snel goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan. Meng de eetlepels suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de wentelteefjes met dit mengsel. Bereid daarna de overgebleven boterhammen op dezelfde manier en serveer ze warm.

Bronvermelding