Menu
'Mexicaanse rijstschotel', van Mirjam
Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Laatst aangepast: 27-03-2019 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- hoeveelheden naar wens: kipfilet en .....
Bereiden
kipfilet
prei
kidneybonen
maïs
paprika
ui
knoflook
roerbakrijst
mix voor roerbakrijst
tacosaus pittig
-
Bak de kip, ui en knoflook gaar, voeg hierna de paprika, maïs, prei, kidneybonen toe en op hoog vuur roerbakken. Wanneer de groenten gaar zijn, de roerbakmix voor rijst toevoegen. Intussen de rijst 1 minuut laten koken. De rijst kan toegevoegd worden aan de groenten. Even doorroeren en dan het potje tacosaus pittig door alles heen roeren.
-
Het complete mengsel in een ovenschaal scheppen, hier bovenop de tacochips leggen en daarna de geraspte kaar hierover heen. Dan nog 5 minuten in de oven.
* Heerlijk wanneer je op het bord wat sla legt en hier boven op de rijst schept.
Bronvermelding
Mirjam van Dooren