Vegetable Samosas (hapje of voorgerecht)

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje geperste of gemalen verse knoflook
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1/2 theelepeltje turmeric
  • 1/4 theelepel chillipoeder
  • 300 gram geschilde aardappeltjes
  • 175 ml water
  • 60 gram erwten (diepvries maar gewogen na ontdooien)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • zout naar smaak

Bereiden

Verhit de olie en doe de ui, knoflook en gember erbij, kook op een laag pitje gedurende 5 minuten tot de ui zacht is, doe de kruiden erbij, kook nog 1 minuut snij de aardappeltjes in blokjes van 7mm diameter, doe ze in de pan en roer, doe het water erbij en zet het deksel op de pan . roer af en toe kook gedurende 5 a 10 minuten tot de aardappels net zacht zijn. giet af haal de pan van het vuur af en roer de erwten, koriander en het zout erbij, laat afkoelen snij deegcirkels van 16x 12 cm en snij ze nog eens elk in 2, vouw elke halve cirkel in tweeën en duw de rechte kanten samen zodat de halve cirkels hoorntjes vormen. doe in elk hoorntje 2 soeplepels vulling duw de randen bij elkaar om de sluiten bak de samosas in redelijk hete olie (2-3 minuten) tot ze knapperig en goudbruin zijn. laat ze uitlekken op keukenpapier serveer heet met yoghurt dip (Deeg): (je kan ook proberen shortcrust pastry te vinden, dat koop ik ook gewoon bij een engels winkeltje) 50 gr wit meel 50 gr volkorenmeel zeezout naar smaak 2 etl olijfolie Meng het volkoren en het witte meel en wrijf er 2 eetlepels olijfolie en zeezout doorheen. Doe daarna 75 ml water erbij. Kneed de deeg en maak hiervan 6 balletjes. Rol elk balletje met een deegroller uit tot een pannenkoekje met een doorsnee van 12 cm. )

Bronvermelding