Ovenschotel: Spitskoolschotel gegratineerd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-09-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr bakbacon (4 plakken)
  • 500 gr spitskool
  • 150 gr taugé
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bananen
  • 1 pak aardappelpuree voor ovenschotel (Maggi)
  • 1 el nasikruiden
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el ketjap
  • 2 el olie

Bereiden

- snijd de spitskool in flinderdunne repen of koop gesneden spitskool - snipper de ui - verhit 2 el olie in de wok en bak hierin de baconplakken mooi bruin - neem ze uit de pan en fruit in het bakvet de gesnipperde ui en knoflook uit de pers en roer 1 el nasikruiden erbij - schep de spitskool erbij en roerbak de groenten 2 minuten - schakel de grill aan om voor te verwarmen - breng 1 liter water aan de kook - snijd de bananen in plakjes en schep ze samen met de taugé en 2 el ketjap door de kool - bereid de puree (2 zakjes) volgens de beschrijving op het pak met het kokende water - schep de helft ervan bij de spitskool en schep dit in een ovenschaal - strijk de rest van de puree erover uit en strooi er 2 el kokos over - laat de puree onder de grill mooi bruin kleuren en leg de plakjes bacon nog even erop om ze op te warmen

Materialen

knoflookpers, ovenschaal

Bronvermelding