Menu
Hazenbouten braden
Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 31-10-2005 | 13 keer bewaard
Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 1/2 fles rode wijn en scheut water
- 3 uien, grof gesnipperd
- 4 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- zout en peper
- braadboter
- 1 1/2 eetl fruitstroop
- 1 eetl bruine basterdsuiker
Bereiden
Leg de 4 hazenbouten een halve dag in een marinade van de rode wijn, een scheut water, de grof gesneden uien, de laurierblaadjes en de kruidnagels.
Hazenbouten droogdeppen.
Bestrooien met zout en peper.
In een braadpan met flink bakboter bruinbakken.
Marinade aan de bouten toevoegen.
Erbij doen, de fruitstroop en de bruine basterdsuiker.
Met deksel op pan op een zacht vuurtje lekker gaar laten sudderen.
Regelmatig keren.
Het vlees van de grootste bout moet ook loskomen.
De kleinere bouten er eventueel eerder uithalen.
Als alles gaar is, het vlees er even uithalen en er een grote plak peperkoek bijdoen.
De peperkoek maakt de saus dik en geeft een heerlijke smaak.
Warm de bouten nog even op en ontdoe het vlees daarna van de botjes.
Geef er spruitjes en rode kool bij.
Materialen
Braadpan van gietijzer.
Bronvermelding
Bron onbekend