Gegratineerde witlofblaadjes

Wild, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-10-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • witlof

Bereiden

* 1 ½ eetlepel olie * 20 mooie blaadjes witlof (ca. 3 struikjes) * 140 gram verse geitenkaas * 2 eetlepels vloeibare honing * 3 eetlepels pijnboompitten * (versgemalen) peper * 2 takjes tijm * Grill voorverwarmen op de hoogste stand * Bakplaat invetten met olie * Blaadjes witlof wassen en goed droogdeppen * Kaas losroeren met een vork * Blaadjes tijm van takjes nemen * Tijm en mespunt peper door kaas roeren * Witlof vullen met kaasmengsel en op bakplaat leggen * Honing over gevulde witlof druppelen * Pijnboompitten erover strooien * Witlof ca. 5 cm onder hete grill schuiven en in ca. 2 minuten licht goudbruin laten kleuren

Bronvermelding