Menu
Gegratineerde witlofblaadjes
Wild, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 27-10-2005 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- witlof
Bereiden
*
1 ½ eetlepel olie
*
20 mooie blaadjes witlof (ca. 3 struikjes)
*
140 gram verse geitenkaas
*
2 eetlepels vloeibare honing
*
3 eetlepels pijnboompitten
*
(versgemalen) peper
*
2 takjes tijm
*
Grill voorverwarmen op de hoogste stand
*
Bakplaat invetten met olie
*
Blaadjes witlof wassen en goed droogdeppen
*
Kaas losroeren met een vork
*
Blaadjes tijm van takjes nemen
*
Tijm en mespunt peper door kaas roeren
*
Witlof vullen met kaasmengsel en op bakplaat leggen
*
Honing over gevulde witlof druppelen
*
Pijnboompitten erover strooien
*
Witlof ca. 5 cm onder hete grill schuiven en in ca. 2 minuten licht goudbruin laten kleuren
Bronvermelding
Bron onbekend