Vispotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 50 gr zalmfilet
  • 50 gr kabeljouwfilet
  • 50 gr noorse garnalen, gepeld
  • 50 gr gekookte mosselen
  • 1 plakjes handje champignons
  • 1 glas witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • peper en zout
  • 1 theel viskruiden
  • 1 eetl maizena
  • 1 eetl verse dille, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de vis toe en bak voorzichtig even mee. Voeg de champignons toe en bak alles nog even goed door. Voeg de wijn, room en kruiden toe en laat tegen de kook komen. Eventueel de saus wat binden met aangemaakte maizena. Strooi er vlak voor hetververen de dille overheen. Serveer met lekkere risotto of witte rijst en en frisse slade. Variatie Varieer met de vis en voeg bijvoorbeeld andere groenten toe, zoals courgette of doperwtjes en gekookte worteltjes

Materialen

Bakpan en stoofpannetje

Bronvermelding