Gevuld Turks brood

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-10-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 1 kuipje (150 gr) Paturain
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl gehakte knoflook (vers of potje Go Tan)
  • 3 el boter

Bereiden

- verwarm de oven voor op 200 gr C - hol het brood uit tot 1 cm van de rand - verhit 2 el boter in een pan en voeg de knoflook toe; haal de pan van het vuur - besprenkel de binnenkant van het brood met de knoflookboter - bak het brood middenin de oven in ca. 15 minuten knapperig - verhit de rest van de boter in een braadpan - bak het gehakt in ca. 5 minuten rul - voeg de groenten en de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend ca. 6 minuten - bereid de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing en temper het vuur - voeg de Paturain toe en laat het al roerend smelten - schep de saus door het gehaktmengsel; laat het door en door heet worden - vul het brood met het mengsel - bak het gevulde brood middenin de oven ca. 15 minuten

Materialen

braadpan, oven

Bronvermelding