Appels op de BBQ

Anders, Nagerecht, 1 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels (goudreinetten)
  • boter
  • citroensap
  • suiker
  • kaneel
  • vanille-ijs
  • slagroom

Bereiden

Voorbereidingen (kun je evt. al een dag van tevoren doen): Neem het aantal appels gelijk aan het aantal personen. Maak een even zoveel aantal stukken aluminiumfolie. Maak een flink mengsel van suiker en kaneel. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Rol ze door de citroensap. Doe een klontje boter aan de onderkant van het gat. Vul de ontstane holte met suiker/kaneel mengsel. En sluit deze af met een klontje boter. Rol de appel door het suiker/kaneel mengsel en zet het op het midden van een vel folie. Sluit de folie goed, zodat er een kroontje aan de bovenkant onstaat. Als je klaar bent met BBQ en het is tijd om af te ruimen, gebruik deze tijd dan om de appels in de nog smeulende kooltjes te leggen. Tegen de tijd dat alles opgeruimd is, zijn de appels klaar. Geef een ieder een appelpakketje en serveer dit met vanille-ijs en slagroom. Open de folie voorzichtig (het is immers warm). Er zal een een karameliseerde vloeistof uit het pakketje stromen.

Materialen

Aluminiumfolie, appelboor, schilmesje

Bronvermelding