Een luchtige bavarois

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eigelen
  • 100gr suiker
  • 1/4 liter melk
  • 8gr gelatine
  • 1 grote sinaasappel
  • 4dl stijf geklopte room
  • 1 (versiering) sinaasappel+kersen uit blik

Bereiden

Gelatine weken in water.Eigelen romig kloppen Pers de sinaasappel uit , rasp de buitenkant en voeg dit met de suiker aan de melk toe. Breng het mengsel aan de kook. Als de melk met de geraspte schil en suiker kookt, voegt u de uitgeknepen gelatine toe.Goed roeren zodat de gelatine oplost. Nu door een zeef doen en voorzichtig uitzeven , zorg dat alle gelatine door de zeef gaat. De geklopte eigelen erdoor kloppen.Wat laten afkoelen tot het wat stroperig wordt,met een vork proberen.Schep dan voorzichtig de geklopte slagroom en het sinaasappelsap erdoor.Even luchtig kloppen. Spoel de puddingvorm om met water en giet de massa in de vorm. Goed koud wegzetten en even voor u aan tafel gaat uit de vorm laten glijden , bij schaaltjes moet dat niet. De vorm even in water dompelen, de bavarois glijdt dan beter. Spuit er slagroom over en versier met partjes sinaasappel en een paar kersen .EEN HEERLIJK TOETJE. l

Materialen

mixer -zeef-puddingvorm of schaaltjes-

Bronvermelding