Menu
Griekse boerensalade
Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Laatst aangepast: 19-10-2005 | 6 keer bewaard
Ingrediënten
- tomaten
Bereiden
400 gram tomaten
1 komkommer
250 gram rode uien
300 gram groene paprika
100 gram zwarte olijven
200 gram feta
4 eetl olijfolie
3 eetl witte wijnazijn
zout en peper uit de molen
1/2 eetl verse oregano
Was de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaten in partjes. Verwijder het zachte gedeelte uit de komkommer en snijd daar dunne halve maandjes van. Snij de rode ui in dunne ringetjes en snij de paprika in zeer dunne reepjes. Marineer de feta in een klein beetje olijfolie en peper en zout en snijd er kleine blokjes van. Maak de salade aan met een dressing van olijfolie, azijn, p/z en verdeel de feta er speels om heen. Verdeel de oregano er omheen.
Opmerking
Serveer het in een mooie terakotta schaal.
Bronvermelding
Bron onbekend