Griekse boerensalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 19-10-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaten

Bereiden

400 gram tomaten 1 komkommer 250 gram rode uien 300 gram groene paprika 100 gram zwarte olijven 200 gram feta 4 eetl olijfolie 3 eetl witte wijnazijn zout en peper uit de molen 1/2 eetl verse oregano Was de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaten in partjes. Verwijder het zachte gedeelte uit de komkommer en snijd daar dunne halve maandjes van. Snij de rode ui in dunne ringetjes en snij de paprika in zeer dunne reepjes. Marineer de feta in een klein beetje olijfolie en peper en zout en snijd er kleine blokjes van. Maak de salade aan met een dressing van olijfolie, azijn, p/z en verdeel de feta er speels om heen. Verdeel de oregano er omheen. Opmerking Serveer het in een mooie terakotta schaal.

Bronvermelding