Roerbakschotel (Mexicaans)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 19-10-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram bieflapjes
  • 1 1/2 eetl. Mexicaanse kruiden
  • 1 grote rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetl. vloeibare boter (50 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje maiskorrels á 150 gram
  • 1/2 dl sinaasappelsap

Bereiden

Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en kruid ze met de Mexicaanse kruiden. Maak de paprika en bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes.Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak het vlees al omscheppend snel bruin. Pers er de knoflook boven uit. Roerbak de paprika, bleekselderij en de bosui ca. 2 minuten mee. Voeg de maiskorrels en de sinaasappelsap toe en laat het gerecht nog ca. 2 minuten zachtjes sudderen. Lekker met rode kidneyboen.

Bronvermelding