Rice and Breadpudding (Cajun)

Anders, Nagerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 g brood
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 eetl amandelsiroop
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theel speculaaskruiden
  • 1 theel kaneel
  • 1 theel nootmuskaat
  • 2 eetl boter
  • 3 dl melk
  • 3 dl room
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 50 g bruine amandelen
  • 50 g kleefrijst
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 eetl vanille extract
  • boter

Bereiden

Verwarm de oven op 170 gr. C en laat hierin de broodblokjes kleuren. Doe de eieren in de mixer en laat 3 minuten op hoge snelheid draaien. Doe er nu de suiker, vanillesuiker en amandelsiroop bij en draai nog even kort verder. Meng nu de gesmolten boter, melk en room erdoor en spatel de amandelen en de abrikozen er luchtig doorheen. Kook de rijst in de melk met de vanille gaar en laat enigszins afkoelen. Meng nu de massa door het broodmengsel en doe dit in een beboterd cakeblik. Bak in 75 minuten gaar in oven met een temp. van 150 gr. C. Stort na afloop op een rooster en laat afkoelen. Serveren met Lime-Lemon met mint. (zie hiervoor ook mijn kookschrift)

Bronvermelding