'WONDERDEEG' En wat je er allemaal mee kunt doen

Anders, Bijgerecht, 1 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 103 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 150 gr boter(room)
  • 1 ei
  • 1 paplepel zout
  • 3 eetl. magere yoghurt

Bereiden

Omschrijving Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soep stengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb. ----------------- Doe de bloem in een kom, voeg de boter toe en snijd deze door de bloem, totdat er korreltjes ter grote van een erwt zijn ontstaan.Voeg dan de overige ingredienten toe en snijd deze er ook door.Kneed tenslotte met koele handen tot er een soepel deeg is ontstaan.Laat dit deeg nu ca. 10 min. rusten afhankelijk waarvoor je het deeg gaat gebruiken kun je het nu: Voor taarten uitrollen en in de vorm leggen, met de vork inprikken en laten rusten op een koele plek. Moet het gebak meer een' bladerdeegachtige' structuur hebben: rol het dan uit, vouw het dan 4 dubbel, rol weer,vouw weer en rol weer.Leg het nu opgevouwen 10 min in het diepvriesvak.Herhaal nog een keer het vouwen en rollen en het korstdeeg is klaar voor gebruik. Dit deeg kan s morgens al gemaakt worden. Het is handig om een dubbele hoeveelheid te maken, want het kan in de vriezer, zo heb je altijd wat bij de hand. Je kun er ook zoutjes, of soep stengels van maken. ------------------------------------------------------------------------ Franse Uien-prei-taart gemaakt van wonderdeeg. Dit recept is goed voor twee vlaaivormen of 1 springvorm. Als hoofdgerecht voor 6 personen. Kan echter ook dienst doen als voorgerecht of op een buffet. Ingrediënten 400 gram Wonderdeeg of 1 pakje diepvries bladerdeeg 250 gram in reepjes gesneden rookspek 750 gram in ringen gesneden uien 250 gram in ringen gesneden prei 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes 250 gram geraspte belegen kaas 10 eieren 0,5 liter (keuken)room 1 theel. nootmuskaat Zout en peper Voorbereiding Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm(en) Prik met een vork in en zet nog even koel weg Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 250 ?C Bak de spekreepjes op een matig vuur Voeg na 3 minuten de uiringen toe en bak deze glazig Voeg prei en knoflook toe en bak deze ook nog even mee Verdeel dit mengsel over de bakvorm(en) Strooi er de geraspte kaas over Klop de eieren los met de room en de kruiden Giet dit mengsel in de vorm(en) en druk met een vork de massa een weinig aan Plaats de vorm(en)in de oven Temper de oven na 5 minuten naar 200 ?C Temper na weer 15 minuten naar 175 ?C Controleer na 10 minuten op kleur en gaarte (breinaald) Serveertips Heb je restjes blauwschimmelkaas, Brie of Camembert, brokkel deze dan over de vorm(en) voordat je het eimengsel erover giet Deze taart is ook koud heerlijk

Bronvermelding