Ovenschotel: Gehakt met feta uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gr krieltjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt
  • 200 gr feta
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • snufje kaneelpoeder
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 220ºC (hetelucht 200ºC). - Kook de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing bijna gaar en giet ze af. - Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in blokjes. - Kruimel de feta en schep 3/4 deel door de yoghurt. Breng op smaak met peper. - Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul. - Pel de knoflook en pers het uit boven het gehakt. - Voeg de kruiden, paprika en het kaneelpoeder toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. - Schep de krieltjes in de ovenschaal door het gehaktmengsel en verdeel het yoghurtmengsel erover. Bestrooi met de rest van de feta. - Laat de gehaktschotel in ca. 20 minuten midden in de oven gratineren. * lekker met plakken gebakken aubergine

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding