Frisse limoentaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Fusion.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram tarwebiscuits
  • 50 gram boter
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk (1 blikje 397 gram)
  • 4 limoenen
  • 3 dl slagroom

Bereiden

Bedek de springvorm met bakpapier, zorg voor een opstaand randje. Maal de biscuits fijn, mix de boter erdoor zodat een mengsel ontstaat en bekleed daarmee de springvorm. Duw het mengsel aan de randen iets omhoog zodat een soort randje ontstaat (net als bij het bakpapier) Rasp de schil van de 4 limoenen en pers ze uit. Doe in een kom: slagroom, gecondenseerde melk, sap en schil van de limoenen. Mix ongeveer tien minuten totdat een lobbige massa ontstaat. Giet het mengsel in de springvorm en laat een nacht in de koelkast opstijven.

Materialen

Springvorm circa 23 cm

Bronvermelding