Menu
Gemengde groenten uit de wok
Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 40 minuten,
Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- paksoi
Bereiden
50 gr. kool, Chinese
1 struik paksoi
50 gr. broccoli
50 gr. prei
50 gr. taugé
0.5 paprika, rode
1 stuk lombok, rode
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 el. olie, plantaardige
zout
1 el. ketjap asin
Snijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van circa 5 cm, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in dunne ringen.
Was de taugé en verwijder de groene vliesjes.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verwijder ook de steeltjes en de zaadlijsten van de lombok en snijd hem ragfijn.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de olie in de wajan en smoor de gesneden sjalot en knoflook hierin glazig.
Voeg de broccoliroosjes en zout naar smaak toe en roerbak ongeveer 2 minuten.
Doe er een beetje water, de Chinese kool, paksoi, prei, taugé, paprika en de lombok bij.
Roerbak nog eens ongeveer 5 minuten, en voeg daarna de ketjap asin toe.
Bronvermelding
Bron onbekend