Gemengde groenten uit de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • paksoi

Bereiden

50 gr. kool, Chinese 1 struik paksoi 50 gr. broccoli 50 gr. prei 50 gr. taugé 0.5 paprika, rode 1 stuk lombok, rode 5 sjalotten 3 teentjes knoflook 3 el. olie, plantaardige zout 1 el. ketjap asin Snijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van circa 5 cm, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in dunne ringen. Was de taugé en verwijder de groene vliesjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder ook de steeltjes en de zaadlijsten van de lombok en snijd hem ragfijn. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in de wajan en smoor de gesneden sjalot en knoflook hierin glazig. Voeg de broccoliroosjes en zout naar smaak toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Doe er een beetje water, de Chinese kool, paksoi, prei, taugé, paprika en de lombok bij. Roerbak nog eens ongeveer 5 minuten, en voeg daarna de ketjap asin toe.

Bronvermelding