Menu
Pastasalade met tomaten, sperziebonen en salami
Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- salami
Bereiden
300 gram Bijvoorbeeld farfalle=strikjes pasta
zout
peper
500 gram dunne sperziebonen
3 eetlepel(s) rode wijnazijn
9 eetlepel(s) olijfolie
2 eetlepel(s) vers of diepvries dragon
2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook
2 eetlepel(s) kappertjes
6 In parten tomaten
2 in ringen gesneden rode ui(en)
300 gram in stukjes gesneden salami
Kook de pasta beetgaar in kokend water met zout .Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 5-8 minuten beetgaar.
Klop een dressing van azijn met 8 eetlepels olie,de dragon ,bieslook en kappertjes (houd wat dragon en bieslook over voor de garnering)Breng de dressing op smaak met zout en peper.Giet de pasta af en meng er een eetlepel olie door.Giet de boontjes af,spoel ze af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Schep de boontjes,tomaten,uien en salami luchtig door de pasta en meng de dressing erdoorheen.Garneer met dragon en/of bieslook.
Tips
--------------------------------------------------------------------------------
Vervang de salami door cervelaatworst. Vervang de salami door gerookte of rauwe ham.
Vervang de salami door mortadella.
Vervang de sperzieboontjes door sugar snaps en de tomaten door paprika's.
Bronvermelding
Bron onbekend