Eenpansgerecht van spruiten met wintergroenten en kruidenroomkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • spruiten

Bereiden

750 gram spruiten 1 prei 1 winterwortel 1 ui(en) 1-2 teentje(s) knoflook 40 gram boter 8 bruine boterhammen 3 ei(eren) 3 deciliter melk zout en peper 2-3 theelepel(s) paprikapoeder 3 eetlepel(s) tomatenketchup 1 pakje(s) kruidenroomkaas Maak de spruiten, prei en wortel schoon. Pel de uit en de knoflook. Hak de uit en knoflook fijn, snijd de prei in ringen en de wortel in dunne plakjes. Verhit 25 g boter in een pan en bak hierin de ui en de knoflook, vervolgend de prei, wortel en op het laatst de spruiten. Bak de groenten in totaal 10 minuten. Bak de resterende boter in een andere pan de boterhammen aan weerskanten goudbruin. Leg 4 boterhammen apart en leg op de boterhammen in de pan de helft van het spruitenmengsel. Leg de andere boterhammen erop, vervolgens de rest van het spruitenmengsel. Klop de eieren los met de melk, wat zout en peper, paprikapoeder en de tomatenketchup. Schenk dit mengsel over de spruitjes en verdeel de kruidenroomkaas eroverheen. Laat het gerecht nog even stoven tot het ei gestold en de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper. Maak de spruiten, prei en wortel schoon. Pel de uit en de knoflook. Hak de uit en knoflook fijn, snijd de prei in ringen en de wortel in dunne plakjes. Verhit 25 g boter in een pan en bak hierin de ui en de knoflook, vervolgend de prei, wortel en op het laatst de spruiten. Bak de groenten in totaal 10 minuten. Bak de resterende boter in een andere pan de boterhammen aan weerskanten goudbruin. Leg 4 boterhammen apart en leg op de boterhammen in de pan de helft van het spruitenmengsel. Leg de andere boterhammen erop, vervolgens de rest van het spruitenmengsel. Klop de eieren los met de melk, wat zout en peper, paprikapoeder en de tomatenketchup. Schenk dit mengsel over de spruitjes en verdeel de kruidenroomkaas eroverheen. Laat het gerecht nog even stoven tot het ei gestold en de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper.

Bronvermelding