Boterbonensalade met bleekselderij en paprika

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 10 kerstomaatjes
  • 30 gram rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 blik (400gr) boterbonen (of witte bonen)
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 gedroogde tomaten op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels balsamico azijn (de echte)
  • 1 theelepel verse gesnipperde oregano
  • zout, versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vergine)

Bereiden

Maak de groenten schoon; snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de kerstomaatjes in vieren. Snijd de rucola in stukjes van ca. 3 cm. Snijd de paprika in kleine stukjes Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de olijven en de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes. Schep in een schaal de groenten, rucola, bonen , olijven en tomaat door elkaar. DRESSING: Pers het gepelde knoflookteentje uit boven de azijn en roer er de oregano en naar smaak zout en peper door. Klop lepel voor lepel de olie erdoor. AFWERKING: Meng de dressing door de salade.

Bronvermelding