Stoofpeertjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-10-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg Stoofperen (Giezer wildeman)
  • 50 gram Suiker
  • Water tot de peertjes net onder staan
  • 2 stukjes Pijpkaneel
  • 2 stukjes Citroenschil (scheutje citroensap mag)
  • 1 dl Rode wijn of bessensap

Bereiden

Schil de peertjes, snijd ze in tweeen en verwijder de klokhuizen. Leg de peertjes in een stoofpan (snelkookpan) met de overige ingredienten. Breng ze aan de kook en draai het vuur dan zo laag mogelijk. Laat ze 2 1/2 tot 4 uur stoven (in de snelkookpan ongeveer 50 minuten) tot ze gaar zijn. Het kookvocht is dan wat dik en stroperig. Zoniet schep de peertjes er dan uit en kook het stoofvocht in tot het stroperig is. Verwijder de kaneel, citroenschil en evt kruidnagels. Eventueel kun je het sap nog wat extra binden met aangemaakte maizena (met wat water aanmaken).

Bronvermelding