Kip uit de oven

Anders, Bijgerecht, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-10-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Kippebout of stuk kipfilet
  • 1 Citroen
  • Bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • Boter
  • Bouillonblok of - poeder
  • Basterdsuiker

Bereiden

Leg de kip in een schaal en giet hierover het sap van een halve citroen. Meng in een andere schaal beetje bloem, 1 theelepel zout en 2 theelepels paprikapoeder en wentel de kip hier doorheen. Bak de kip in ruim boter aan beide zijde bruin. Leg ze in een ovenschaal. Leg er 2 schijfjes citroen op en strooi er bruine basterdsuiker overheen. Deciliter bouillon erbij, deksel erop en 30 - 45 min. in de voorverwarmde oven. Af en toe in prikken om te voelen of ie al gaar is. Bout moet langer als kipfilet lekker met rijst en sla

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding