Zuurkoolschotel met worst en bier (Bigosch uit Duitsland)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 g blokjes ontbijtspek
  • 300 g hamlappen
  • 25 g boter of margarine
  • zout en peper
  • 1 pak zuurkool (500 g)
  • 100 g salami aan een stuk
  • 2 appels
  • 600 g aardappels
  • 1/2 eetl bloem
  • 2 dl pils

Bereiden

De bereiding: In een braadpan het ontbijtspek zachtjes uitbakken. Intussen hamlappen in blokjes snijden. Aan spekvet boter toevoegen en verhitten. Hamlappen al omscheppend lichtbruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes laten stoven. Intussen in een zeef de zuurkool laten uitlekken. Salami in plakjes snijden. Appels schillen en grof raspen. Aardappels schillen en in plakjes snijden. Over vlees de bloem strooien. Al roerend bier toevoegen. Achtereenvolgens zuurkool, appel, salami en aardappel erdoor scheppen. Op zacht vuur met deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaarstoven en af en toe eens roeren. Serveer met lekker volkorenbrood met boter en een ferm glas bier.

Materialen

Braadpan.

Bronvermelding