Menu
Fries duimkoekjes
Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,
Laatst aangepast: 02-10-2005 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram basterdsuiker, bruin
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- zout
- 100 gram hazelnoten
- 1 theelepel anijszaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel
Bereiden
Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van. Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg. Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap. Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop. Bak de dûmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar. Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.
Materialen
oven
Bronvermelding
Bron onbekend