Schaafijs (surinaamse schaafijsdrank)

Anders, Drankje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 07-05-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 ml water
  • Faja Lobi Orgeade (siroop)

Bereiden

Het water en 200 ml van de gewenste siroop goed met elkaar mengen en één nacht invriezen; hierna het schaafijs verdelen over 4 longdrink glazen. Schenk eventueel in elk glas een scheutje siroop er overheen. Serveertip: Serveren in een longdrink glas met een rietje en een ijslepel. Variatietip: Voeg aan de smaken Kola, Orgeade en Su Su/ Dawet eens volle melk naar smaak toe. Gebruik ter variatie condensmelk in plaats van melk; met de condensmelk wordt het schaafijs tevens mooi gegarneerd. Voeg aan de smaken Markoeza, Gember en Tamarinde in stukjes gesneden exotische fruit toe. Probeer ook eens andere Surinaamse verfrissers zoals Rozema-Pop drinks. INFORMATIE: Met schaafijs wordt de typisch Surinaamse schaafijsdrank bedoeld; om deze drank te bereiden, wordt een grote ijsblok speciaal ingevroren, waarna het met een schaaf geschaafd wordt en in een glas wordt geserveerd. Vervolgens wordt hieraan één van de volgende Surinaamse siropen naar smaak toegevoegd: Kola, Orgeade, Markoeza, Gember, Su Su/Dawet en Tamarinde. Aangezien het bereiden van deze drank op bovengenoemde wijze erg bewerkelijk en tijdrovend is, wordt deze drank ook op een andere maar even doeltreffende wijze bereid; in dit recept wordt deze bereidingswijze beschreven. Tip: voor andere smaken neem Faja Lobi Kola (siroop) of Faja Lobi Tamarinde (siroop) of Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop) of FajaLobi Markoeza (siroop) of Faja Lobi Gember (siroop)

Bronvermelding