Varkenslapjes, gestoofd in bokbier (gerecht voor de Herfst)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g varkenslapjes (4 stuks)
  • peper
  • 1 fles bokbier
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetl mosterd
  • zout
  • 1 eetl citroensap
  • 1 1/2 theel allesbinder

Bereiden

Maak de varkenslapjes droog met een stukje keukenpapier. Wrijf ze vervolgens in met een beetje peper en de mosterd. Maak de boter heet in een hapjespan en bak vlees aan beide zijden lekker lichtbruin. Neem het vlees uit de pan. Sprenkel nu over elk lapje vlees een beetje citroensap. Roer de aanbaksels in het braadvet los en voeg driekwart van het flesje bokbier toe. Leg het vlees terug in de pan en stoof het vlees zo,n 50 minuten op een zacht vuurtje met de deksel op de pan. Roer in een kom de rest van het bokbier met de allesbinder tot een mooi mengseltje. Verdeel na de stooftijd het vlees over 4 voorverwarmde borden. Roer het bokbier / allesbinder mengseltje door het vocht in de hapjespan en laat dit sausje even aan de kook komen. Breng het sausje op smaak met peper en zout. Schenk het sausje over het vlees op de borden. Lekker met een broccoli of bloemkool en gebakken aardappeltjes.

Materialen

Hapjespan met anti-aanbaklaag, kom

Bronvermelding