Dessert: Gekarameliseerde vla met peer

Anders, Nagerecht, 2 personen, Hollands.
Wachten: 3 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 25-09-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 dl vanillevla
  • 2 el slagroom
  • 2 el zomerpeertje met vruchtvlees (te koop in literpak)
  • 4 halve stoofperen (bijv uit pot)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 plakken suikerbrood

Bereiden

- Verwarm de grill voor op de hoogste stand - Roer vanillevla, slagroom en zomerpeertje door elkaar en verdeel over twee schaaltjes - Verdeel 4 halve stoofperen met de bolle kant naar boven over de twee schaaltjes - Bestrooi met twee zakjes vanillesuiker - Snijd 2 plakjes suikerbrood diagonaal door - Zet de schaaltjes en leg het suikerbrood ca. 3 minuten onder de voorverwarmde grill tot de vanillesuiker begint te karameliseren - Keer het brood halverwege - Geef het brood bij de vla

Materialen

twee (ovenvaste) schaaltjes, lepel, oven/magnetron met grill

Bronvermelding