Menu
Gehakt uit de oven
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 24-09-2005 | 13 keer bewaard
Ingrediënten
- 3 Sjalotjes
- 500 gram Rundergehakt
- 1 Ei
- 1,5 eetlepels Fijngeknipte peterselie
- 3 eetlepels Paneermeel
- Peper
- Zout
- 30 gram Boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200c.
Snipper de sjalotjes.
Voeg de sjalotjes toe aan het gehakt en samen met het ei, de peterselie, 2 eetlepels paneermeel, 3/4 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en meng het geheel goed door elkaar.
Vet een hoge ovenschaal in, doe het gehakt er in en bestrooi de bovenkant met een 1 eetlepel paneermeel.
Verdeel de boter over het paneermeel en bak het gehakt midden in de voorverwarmde oven in ca 25 min. gaar
Lekker met bruin brood , Amsterdamse uitjes en zoetzure augurkjes
Materialen
ovenschaal
Bronvermelding
Bron onbekend