Gehakt uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-09-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Sjalotjes
  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 Ei
  • 1,5 eetlepels Fijngeknipte peterselie
  • 3 eetlepels Paneermeel
  • Peper
  • Zout
  • 30 gram Boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200c. Snipper de sjalotjes. Voeg de sjalotjes toe aan het gehakt en samen met het ei, de peterselie, 2 eetlepels paneermeel, 3/4 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en meng het geheel goed door elkaar. Vet een hoge ovenschaal in, doe het gehakt er in en bestrooi de bovenkant met een 1 eetlepel paneermeel. Verdeel de boter over het paneermeel en bak het gehakt midden in de voorverwarmde oven in ca 25 min. gaar Lekker met bruin brood , Amsterdamse uitjes en zoetzure augurkjes

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding