Franse uiensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 24-09-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram uien in ringen
  • 4 tenen knoflook
  • 40 gram boter (magarine)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter bouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes stokbrood of casino brood
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de boter in de pan en leg hier de uien met knoflook op. Fruit ze tot ze goudgeel zijn. Voeg dan de bloem toe en laat deze al roerend ook licht van kleur worden. Verwarm het geheel onder goed roeren 5 min. door. Schenk er dan geleidelijk de bouillon bij, onder voortdurend roeren, zodat er een gebonden soep ontstaat. Laat de soep met het deksel op de pan 20 min. op laag vuur koken. Voeg vervolgens zout en peper na smaak toe , Rooster de sneetjes brood of bak ze bruin in boter. Leg in ovenvaste soepkoppen een sneetje brood en schenk heir de uiensoep over uit. Verdeel er rijkelijk de geraspte kaas over en zet de soepkommen 10 min. in een voorverwarmde oven (200 graden, stand 4). De kaas dient mooi goudbruin te worden.

Materialen

soeppan

Bronvermelding