Mon Chou taart met kersen

Gebak, Buffet, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 270 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje Mon Chou
  • 2 pakjes Slagroom
  • 1 zakje Slagroomverstiviger
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 blik Vlaaivulling (kersen)
  • Boter
  • Suiker

Bereiden

Voor de bodem: - Leg bakpapier in de springvorm. - Prak de bastognekoeken met de stamper fijn. Het maakt niet uit als er wat grotere brokken tussen zitten, maar het liefst zo fijn mogelijk. - Laat ondertussen de boter op matig vuur zacht worden. Let op dat de boter niet bruin wordt. - Voeg de boter aan de kruimels toe en meng dit door elkaar. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. - Zet de springvorm in de koelkast. Voor de vulling: - Klop de slagroom met wat suiker en de slagroomversteviger stijf. Klop ook de monchou even samen met de vanillesuiker. - Voeg de slagroom en de monchou samen en klop dit ook even door elkaar. - Doe het mengsel in de springvorm en laat gedurende 6 uur in de koelkast staan. Serveertips: - Pas wanneer de taart geserveerd wordt, doe je de (kersen)taartvulling er bovenop.

Materialen

mixer, beslagkom, stamper, springvorm (24cm), bakpapier

Bronvermelding