'(Basis)Recept Muffins met 10 Variaties!

Gebak, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2018 | 906 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram boter of margarine
  • 250 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 2,5 tl bakpoeder
  • zout
  • 2 eieren
  • 1,5 dl melk

Bereiden

De boter laten smelten. De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en iets zout toevoegen. In het midden een holletje maken. De eieren enigszins loskloppen en met de melk en de boter in het holletje gieten. Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren. Een muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen. De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven van 200 graden gaar en goudbruin bakken. = Vanille - Citroen Muffins: Door het deeg nog 1 zakje vanillesuiker en 3 theelepels citroensap mengen. = Abrikozen - Sinaasappel Muffins: In plaats van melk 1 dl karnemelk gebruiken. In 1 dl sinaasappelsap en 2 eetlepels honing, 50 gram kleingesneden abrikozen en 2 theelepels sinaasappelrasp mengen en dit 15 minuten laten staan. Het sinaasappelmengsel door het deeg roeren. Elke muffin met een amandel versieren. = Chocolade Muffins: Een afgestreken eetlepel cacaopoeder met de bloem meezeven en 1 eetlepel suiker extra toevoegen. Een reep pure chocolade van 50 gram kleinhakken en door het beslag spatelen. = Appel - Kaneel Muffins: De suiker door bruine basterdsuiker vervangen en nog 1 theelepel kaneel en 1 gesnipperde appel door het beslag spatelen. = Zweedse Muffins: Een eetlepel warm water met 1 dopje rum-aroma en 50 gram rozijnen omroeren. De rozijnen met 30 gram gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardemom door het beslag roeren. De muffins met een walnoot versieren. = Banaan - Kokos Muffins: De melk door karnemelk vervangen. Een kleingesneden banaan en 3 eetlepels gemalen kokos door het beslag spatelen. = Muesli Muffins: De helft van de bloem door volkorenmeel vervangen en in plaats van melk 2 dl karnemelk nemen. Door het beslag nog 4 eetlepels muesli met noten, 2 eetlepels honing en 50 gram rietsuiker scheppen. Met wat muesli versieren. = Bosbessen Muffins: Een blikje bosbessen laten uitlekken of 100 gram diepvries bosbessen ontdooien. De bosbessen met 1 eetlepel cassissiroop, 1 zakje vanillesuiker en 2 eetlepels extra bloem door het beslag spatelen. = Wortel - Gember Muffins: Door het beslag 100 gram geraspte wortel, 1 eetlepel extra suiker en 2 eetlepels gehakte bakgember met siroop spatelen. Met geschaafde amandelen versieren. = Pecan - Dadel Muffins: Door het beslag 30 gram gehakte pecannoten, 50 gram ontpitte dadels en 2 eetlepels honing spatelen. Elke muffin met een pecannoot versieren.

Bronvermelding