Chocoladetaart van Nigella

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-03-2015 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloem

Bereiden

200 gr zelfrijzende bloem 200 gr kristalsuiker 2 tl goede vanilleessence 150 ml zure room (heel belangrijk ingredient) 175 gr ongezouten boerenboter (op kamertemperatuur) 5 el echte cacaopoeder (geen nesquick dus) 2 eieren 175 gr pure chocolade (om te smelten) 75 gr boerenboter 1 eetlepel glucosesiroop (maissiroop of vloeibare honing kunnen het eventueel vervangen) 1 tl vanilleessence 125 gr zure room 300 gr gezeefde poedersuiker Materiaal 2 ronde cakevormen van 20 cm diameter Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C Meng de zelfrijzende bloem, kristalsuiker, vanille-essence, zure room, boerenboter, eieren en cacaopoeder goed ondereen met een mixer Verdeel het mengsel in de 2 ronde cakevormen Zet 30 minuten in een warmeluchtoven van 180° C Als de cakes zijn afgekoeld Smelt de chocolade met de boter Doe er de vanille-essence en de zure room bij en meng goed Zeef de bloemsuiker boven de chocolade en roer tot een homogene massa Neem een van de cakes en smeer hier 1/3 van de chocoladefrosting over Duw de tweede cake hierboven zodat de zachte chocolade goed verdeeld wordt Smeer opnieuw 1/3 van de frosting erbovenuit Smeer met een paletmes het laatste deel van de chocoladefrosting rond de cake uit Presentatie Versier de cake met bvb suiker bloemetjes en laat gedurende minstens 30 minuten op een koele plek opstijven

Bronvermelding