Kabeljauw gepaneerd met kokos

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-09-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels Kruidenpasta voor rode curry (Conimex)
  • 1 zakje geraspte kokos (conimex)
  • 4 eetl fijgehakte koriander of selderij
  • 100 g bloem
  • 4 stukken kabeljauwfilet (staart) van 150 g
  • 1/2 liter wokolie
  • Sambalsaus Hot (Conimex)

Bereiden

Klop in een diep bord het ei los met de rode currypasta (hoe meer hoe heter). Meng in een diep bord de kokos met de koriander of selderij. Strooi de bloem in nog een ander diep bord. Wentel de kabeljauwfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het kokosmengsel zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verhit de olie in een diepe wok of frituurpan tot ca. 170 gr C. (zonder thermometer: doop er een stukje wirbrood in , dit moet in 1/2 minuut goudbruin zijn). Laat de vis (2 stukken per keer) in ca. 6 min. goudbruin en gaar worden. Op keukenpapier laten uitlekken. Leg de vis op platte borden en schep de sambalsaus ernaast.

Bronvermelding