Menu
Gegratineerde spinazie met kaas
Ingrediënten
- 1 kg spinazie
- zout
- 1 ei
- 1/8 lt slagroom
- 50 gr boter
- 150 gr geraspte oude kaas
- 3 el paneermeel
- 50 gr gepelde hazelnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de gewassen spinazie met aanhangend vocht en wat zout slinken. Laat de spinazie in een zeef of vergiet goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Klop het ei los met de slagroom. Schep de eierroom door de spinazie. Bestrijk een lage ovenschaal met de helft van de boter en schep er het spinaziemengsel in. Schep de geraspte kaas en het paneermeel door elkaar. Hak de hazelnoten fijn en houd er een paar achter voor de garnering. Verdeel het paneermengsel over de spinazie en leg hier en daar een vlokje boter. Bestrooi met de gehakte noten. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.