Italiaanse gehaktballetjes gemaakt van heerlijke tapenade

Anders, Hapje, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 28-03-2008 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

300 gr rundergehakt 2 el basilicumblaadjes 1 ei paneermeel zout en peper olijfolie om te bakken. 3 el tapenade. VOOR DE TAPENADE75 gr zwarte olijven 75 gr zongedroogde tomaatjes 1 el kappertjes 2 tenen knoflook 30 gr verse peterselie 1 el limoensap 90 ml olijfolie extra vierge Bereidingswijze VOOR DE TAPENADE: Meng de gesnipperde ontpitte olijven, tomaten, kappertjes, knoflook en peterselie in een keukenmachine. Voeg, terwijl de keukenmachine draait, geleidelijk aan het limoensap en de olijfolie toe tot een gebonden saus ontstaat. Doe de saus in een gesteriliseerde pot. In een afgesloten pot is de tapenade maximaal twee weken in de koelkast houdbaar. Laat de inhoud voor het serveren op kamertemperatuur komen. Serveer de saus op brood of crackers, eventueel in combinatie met ricotta. Voor rode tapenade: vervang de zwarte olijven door gedroogde tomaat VOOR DE GEHAKTBALLETJES: Meng het gehakt met de fijngesneden basilicumblaadjes, de tapenade en het ei. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel stevig is. Laat even 15 minuten rusten Voeg naar smaak peper en zout toe. Bereiding: Rol van het gehaktmengsel ongeveer 30 balletjes.

Bronvermelding