Penne met champignons, olijven en kaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • penne

Bereiden

Ingrediënten: 400 gram penne (of tagliatelle of fussili) zout 250 gram champignons 150 gram groene en zwarte olijven zonder pit 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 3 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries) versgemalen peper 125 ml schenkbare crème fraîche of kookroom 75 gram geraspte parmezaanse kaas Voorbereiden: Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Hak de olijven fijn. Bereiden: Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons en het geperste teentje knoflook 3 minuten. Schep de olijven en peterselie erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de crème fraîche of de kookroom en de helft van de kaas erdoor. Schep de gare pasta door de saus en serveer het gerecht bestrooid met de rest van de kaas en een frisse groene salade. Tip: * Vervang de peterselie eens door fijngesneden blaadjes rucola of spinazie.

Bronvermelding