Menu
Kabeljauwschotel met spinazie en kaas
Ingrediënten
- 2 olie knoflook en chili pepper
- 2 zakken pan klar spinazie 300 gr
- zout
- 200gr gemalen belegen kaas (zakje a 150 gr)
- 1 bekertje creme fraîche (125ml)
- 2 1/2 dl melk
- 1 theelp. gemalen kaneel
- 2 zakjes viskruiden met zout
- 2 eetlp. bloem
- 2 +/-500gr kabeljauw
- 1 citroen
Bereiden
oven voorverwarmen op 150 graden.
In wok of grote koekenpan 1 eetlp. olie verhitten en inhoud van 1 zak spinaziein ca. 2 min. al omscheppend laten slinken.
Spinazie met schuimspaan in ovenschaal scheppen (kookvocht weggooien) en over de bodem uitstrijken.
Bestrooien met zout.
Kaas en creme fraîche door elkaar roeren.
De helft van het mengsel over de laag spinazie verdelen.
In hapjespan melk en kaneel langzaam aan de kook brengen.
Intussen in bord bloem met viskruiden mengen.
Kabeljauw door de bloem wentelen.
Vis in warme melk laten glijden, vuur lager draaien en in 5 a 10 min. zachtjes gaar laten worden.
Vis met schuimspaan uit de pan nemen en op de spinazie leggen.
In schoom geveegde wok rest van olie verhitten en 2e zak spinazie roerbakken.
Spinazie op vis leggen.
Rest van kaas-creme fraîche mengsel erover verdelen.
Schaal nog 15 min. in midden van oven zetten, tot de kaas gesmolten is.
Citroen in 8 partjes snijden en erbij serveren.
Lekker met aardappelpuree.
Materialen
lage oven schaal, inhoud ca. 2 liter