Indiase Kerriesoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

* 1 ui, gesnipperd * 3 knoflookteentjes * 1 rode Spaanse peper * 250 g kipfilet, in reepjes * 2 el zonnebloemolie * 1 l kippenbouillon * 50 g rijst * ½ el gemalen koriander (ketoembar) * 1½ el kerriepoeder * 2 kardemomzaadjes * 2 kruidnagels * 1 kaneelstokje * 50 g geraspte kokos * 125 ml slagroom * 3 el citroensap * zout Wrijf de Spaanse peper en de knoflook fijn in een vijzel. Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers glazig in ca. 3 min. Voeg knoflook-peperpasta en de reepjes kip toe en roerbak tot de kip lichtbruin is. Voeg de bouillon, rijst, koriander, kerriepoeder, kardemomzaadjes, kruidnagels en kaneel toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes koken. Verwijder het kaneelpijpje, kardemomzaadjes en de kruidnagels. Roer de geraspte kokos, slagroom en citroensap door de soep en laat hem door en door warm worden. Breng op smaak met zout.

Bronvermelding