Hartige taart: Omgekeerde tomatentaart (tarte tartin met tomaten)

Hartige taarten, Lunch, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje (kleine) tomaten
  • 5-6 plakjes hartigetaart deeg
  • 1 sjalotje gesnipperd of in dunne ringen/strepen
  • olijfolie
  • (verse) kruiden
  • geraste kaas en/of mozaralla o.i.d.

Bereiden

Doe wat olijfolie in de bakvorm en leg daar het sjalotje (kan ook andere soort ui of knoflook zijn en kan ook weggelaten worden) en de kruiden naar smaak er in. Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de bolle kant naar beneden op de olijfolie, ui en kruiden. Alles goed verdelen. Peper en zout en eventueel wat geraspte of andere kaas hierover strooien en afdekken met de plakjes hartigetaart deeg. Bestrooien met geraspte kaas en het geheel in de oven (200 graden) in een half uur goudbruin en knapperig laten worden. Uit de oven nemen, iets laten afkoelen en dan keren op een schaal of bord.

Materialen

bakblik

Bronvermelding