Stoofschotel Vis

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 eetl Kappertjes
  • 3 a 4 anjovisfilets
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bundel bosuitjes
  • 2 takjes Salieblad (vers)
  • 300 gram stevige (witte) vis
  • peper en zout
  • Olijfolie

Bereiden

Snij de vis in gelijke stukken. Snij de bosuitjes in ringen (niet te smal). Snij de anjovisfilet fijn. Doe de olie in de wok en laat deze niet te heet worden en doe de knoflook erbij (persen). Laat dit niet verbranden. Doe de anjovis in de wok en roerbak dit samen nog 1 minuut. Doe vervolgens de tomatenblokjes met het sap in de pan en laat dit zachtjes smoren en wat inkoken. Voeg de vis, de bosui en de helft van het salieblad toe. Laat dit op een zachtvuur enkele minuten pruttelen en roer af en toe voorzichtig (vis moet heel blijven) Garneer met de rest van het fijn gesneden salieblad. Geef er (stok)brood bij, pasta naturel en een frisse salade.

Materialen

Wok

Bronvermelding