Indisch smoorvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 04-09-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram varkenpoulet, rundvlees, of kip
  • 2 tenen knoflook uit pers
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 1 bouillonblokje
  • 2 a 3 eetlepels suiker
  • 1 stukje klein gehakte verse gemberwortel
  • 1 dl ketjap
  • 3 a 4 dl water
  • nootmuskaat
  • olie om het vlees in te bakken

Bereiden

Snij het vlees in niet te kleine blokken. Bak het vlees aan alle kanten aan, voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze even aan. Doe het water en de ketjap erbij, voeg de suiker en de nootmuskaat toe en leg de deksel op de pan. laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is, indien noodzakelijk op het laatst de deksel van de pan om het vocht wat laten inkoken. Serveertips: rijst en sperciebonen

Bronvermelding