Kabeljauw in een pakketje van folie met kruidenboter

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-03-2015 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • kabeljauw

Bereiden

4 moten kabeljauw, van ca. 200 gram ca. 20 gram boter voor het invetten 50 gr kruidenboter 1 tl tijm 4 tomaten zout en peper Voorbereiding Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereidingswijze Ontvel de tomaten. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder eventueel het vel van de bismoten. Dep de moten droog met keukenpapier en wrijf ze aan beide kanten in met zout en peper. Vet 4 grote stukken aluminiumfolie in met de boter en leg de moten erop. Verdeel de tomaat over de moten, bestrooi met de tijm en verdeel de in plakjes gesneden kruidenboter erover, Vouw de folie losjes om de vis en vouw de uiteinden stevig dicht. Bewaar de paketjes tot gebruik in de koelkast. . Serveertips Leg de vispakketjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze in ca. 12 minuten gaar worden. eg de paketjes op de borden. Heerlijk met tuin of sperziebonen en aardappelpuree.

Bronvermelding