Marokkaanse couscous

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2004 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (Bonduelle)
  • 400 gram gesn italiaanse groenten (AH)
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 pak couscous biologisch AH
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of geperst teentje vers)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram cashewnoten

Bereiden

Bak de groenten in de olijfolie ongeveer 10 minuten op zacht vuur. Voeg dan de kruiden toe en de gepelde tomaten. Laat het gaar pruttelen. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Wij hakken de noten voor de kinderen altijd helemaal fijn in de keukenmachine, maar je kunt ze natuurlijk ook heel laten, 5 minuten mee verwarmen. Kikkererwten erbij en nog 2 minuten doorverwarmen. Tip: couscous bereiden gaat ook erg makkelijk zonder op te bakken. Neem de hoeveelheid water die op de verpakking staat, laat die koken. Doe de couscous in de pan en giet er het kokende water op. 5 Minuten laten staan en ook klaar, goed doorroeren.

Bronvermelding